pondělí 26. května 2008

12,Karimun Jawa, teplo a pan Ipong




Karimun Jawa je souostroví 27 ostrůvků na sever od Semarangu. Největší ostrov se jmenuje právě Karimun Jawa. Zde jsme se i ubytovali. V Inforrmacích v přístavu jsme se dozvěděli, že všechny brožurky a mapky už došly. Hotýlek pana Iponga je vychvalován průvodcem a tak jedeme becakem přímo k němu.Karimun Jawa je ztraceny ráj a dokonce ani spousta Javánců sama netuší, kde tento přírodní skvost leží či dokonce, že vůbec leží.Asi i díky tomu se stalo, že jsme měli celý hotel sami pro sebe. Pan Ipong a jeho žena se nám snažili ve všem vyjít vstříct, ale elektřinu a tudíž klimatizaci nám pouštěli jen od šesti večer do šesti do rána. To byla v neuvěřitelně úporném vedru celkem špatná zpráva. A to jsme netušili, jak si v noci ještě přitopíme.Pan Ipong nečekal hosty, tak ani nezjištoval v jakém stavu je hotelové vybavení. Klimatizace se nám v noci zmněnila v topení. Takže ze 40 stupňů nám v noci vyhnala teplotu v pokoji na 60 a to už zbudilo i mě, ačkoliv já jsem zvyklá na hodně.Ale tím i celá má protestní akce skončila. Unaveně jsem zase ulehla a upadla do spánku. Kamil trpěl a hlava se nám vařila oběma.Ráno pan Ipong opravoval ventilátor bušením pěstí z levé strany. Odpoledne , když jsme se vrátili z výletu, opravil klimošku uplně a to tak, že ji odmontoval ze zdi. Přestěhovali jsme se do jiného pokoje. Ráno odmontoval ze zdi další klimatizaci.Když jsme po třech nocích odjíždeli z jeho hotelu, byli jsme svědkem jak nakládá na becak několik ze zdi odmontovaných ventilátorů. To byla ale jediná muška na jinak snovém pobytu na Karimun Jawa.









Ostrůvky, na které jsme se nechali odvést byli opuštěné, nikde žádný jiný Čech, od moře vál příjemný vánek a voda byla průzračná.Korály byly ostře viditelné i v šestimetrové hloubce, sem tam žralok, želva, medúza. Kamča posedlý šnorchlováním uvěřil našemu kormidelníkovi, že medůzy nekoušou ani neštípou a jejich neškodný sliz je dokonce léčivý. Na důkaz svých slov se sám hrdinně vnořil do vln a Kamil ho důvěřivě následoval.







Náš kormidelník.To co drží ve své pravé ruce je něco jako řadící páka.






Kormidelník ale záhy z vody zase velmi rychle vyjel a pištěl že ho pálí ret. To Kamil neviděl, protože byl ponořen polovinou těla do hejna medůz a druhou polovinu těla mu sežehovalo slunce. Krása, kterou viděl pod sebou skrze potapěčské brýle ale asi opravdu musela stát za to , kdýž se ještě několik dlouhých minut nechal okusovat naprosto neškodnými medůzami.








Když se konečně vynořil a vysápal zpět na loď, jeho obličej, krk a záda zdobily mohutné červené fleky. To mu zůstalo až do odletu zpět do Čech.









Korály,medůzy,žraloci...




Já tolik odvahy neměla a vylezla jsem z lodi až když byla u břehu a to přesně u toho břehu, na kterém roste jediná křivá palma v celém pacifickém i indickém oceánu a jen kvůli téhle křivé palmě, která zdobí nástěnky všech významnějších cestovních kanceláří jsem tuto výpravu podnikla.Zázrak.Zasloužený odpočinek na zapomenutém ostrově daleko od civilizace. Cestou zpět si Kamil ještě zaplave se žraloky a hurá zpátky do vyhřátého hotýlku, kde na nás paní domácí už čeká s výbornou pečenou rybou a pálivýn sambalem až z něj oči pláčou. Po večerech mastíme s Kamilem domino a já , protože jsem všechny své úspory obětovala na své zdraví v SOS, musím nutně vyhrát padesít tisíc rupií, protože si nutně musím koupit dřevěnné potápěčské brýle, které se ještě dnes na Karimun Jawe hojně používají. A vyhrávám!!!!!!








Žádné komentáře: