pondělí 26. května 2008

15,Weta

Stoupání do Cemoro Lawang.

Snídaně jako pro Bohy. Tousty, marmeláda, máslo, džůs, mléko, čaj , káva, rýžová kaše s banánem, smažená rýže, bílá rýže, krevety, párečky, kuřátko,krupuk, okurkový salát, papayovy salát, meloun, ananas.....Naberu si plný talíř. Kamil neveřícně kouká a maže si svůj konzervativní toust máslem. Ja si jdu ještě nekolikrát pro výborný džus a okurkový salát. Smažené krevetky jsou dokonalé.Asi tu zůstanu několik dní....
To mi ale kamil neschválil a tak balíme své svršky, dostáváme zpátky kolem stotisíc rupií na recepci a vyrážíme taxíkem směrem na autobusové nádraží.
Ze Surabaye musíme nejdříve do Probolinga a odtamtud minibusem ke Bromu.
Cesta do Probolinga je náplastí na naše strasti z uplynulé noci.Autobus je klimatizovaný, máme s sebou jídlo a tešíme se na sopku.Řidič nás vyhodí hned u cestovní agentury, která zařizuje výlety na Bromo. Chlapík za stolem je velice profesionální. Okamžite nám poskytuje kompletní informace aniž bychom se ho stihli na něco zeptat. Kamila jeho profesionální jednání tolik uchvátilo, že mu vysypal na stůl svou peněženku a tak nám zajistil bezstarostný program na několik dní.Odvoz do Cemoro Lawang přímo k hotelu, ráno džípem na vyhlídku okouknout východ slunce a pak výstup na Bromo, odvoz zpátky do Probolinga. a Odtamtud pak až do Jogjy.Všechno pak klapalo na minutu.

Žádné komentáře: